La número dos de Junts per Catalunya a l’alcaldia, Elsa Artadi, ha demanat al candidat d’ERC Ernest Maragall, que “aclareixi” sobre amb quins partits vol pactar un cop passades les eleccions municipals del 2019. Ho ha dit en resposta al pacte independentista postelectoral proposat per Maragall. “L’únic que li he sentit dir és que vol governar amb Ada Colau“, li ha recriminat a Maragall. Artadi ha dit que JxC “no necessita signar cap paper” per demostrar que és independentista i ha lamentat que s’hagi assabentat de l’oferta de Maragall a través dels mitjans de comunicació i no directament per part del candidat republicà.

Artadi ha fet aquestes declaracions en un col·loqui al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, davant de la presència de l’exalcalde Xavier Trias i de membres del govern català actual, com els consellers Miquel Buch, Damià Calvet i Laura Borràs. La número dos de JxC a les municipals ha dit que no es pot governar Barcelona amb “demagògia, populisme i prejudicis” i ha fet un repàs dels àmbits en què, segons Artadi, ha suspès el govern d’Ada Colau. Sobre seguretat, ha dit que els fets delictius s’han incrementat durant l’últim mandat i per això aposta perquè la Guàrdia Urbana “torni a fer de policia”.

Elsa Artadi

També ha criticat la política d’habitatge i la manca de col·laboració econòmica publicoprivada.

“Joaquim Forn no podrà fer campanya”

La candidata de JxC ha tingut paraules per a l’alcaldable del partit, Joaquim Forn, que es troba en presó provisional pel judici del procés. “Podria ser el millor alcalde, però fa 524 dies que està a la presó, amb la voluntat de silenciar-lo”. Elsa Artadi ha lamentat que Forn no podrà fer campanya fora de la presó i que “segurament no podrà exercir els seus drets polítics”.

Per això, Artadi ha reiterat el seu compromís per fer un pas endavant i ser l’alcaldessa de Barcelona en el cas que la justícia no permeti a Forn governar la ciutat.

“La fi de la repressió ha de ser una línia vermella”

Elsa Artadi també ha parlat sobre les eleccions generals 2019. “Defensar els drets, les llibertats i la fi de la repressió ha de ser una línia vermella”. Així ha respost al candidat d’ERC al Congrés, Oriol Junqueras, qui ha dit que fixar línies vermelles a l’hora de formar un govern a l’Estat pot facilitar un govern de la dreta i l’extrema dreta.

Segons la candidata de JxC a les municipals, la voluntat de “defensar la fi de la repressió va més enllà de l’independentisme” perquè la majoria de la societat catalana, ha dit, “està a favor de resoldre els conflictes votant” i “en contra del 155”.