La líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, demana al govern municipal que faci una prova pilot per avaluar l’impacte de la superilla de l’Eixample abans d’iniciar les obres. El projecte preveu pacificar quatre carrers (Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona) i crear quatre places a les cruïlles d’aquests eixos i també amb Enric Granados. “Volem saber què passa quan talles quatre eixos al trànsit i generes quatre placetes”, ha afirmat Artadi, que traslladarà la petició en forma de proposta d’acord al ple d’aquest divendres.

La prova pilot s’hauria de fer durant dos mesos, que no incloguin l’agost, per avaluar els efectes que té en la mobilitat, la congestió del trànsit, la contaminació i l’activitat econòmica, tallar la circulació en els carrers afectats i també quin impacte té en els del voltant. “Si el resultat és molt positiu, serem els primers aliats; i si no funciona, que es canviïn les coses”, ha plantejat. La líder de Junts ha plantejat que la prova pilot es faci amb participació veïnal i comercial i anima el govern a votar-hi a favor: “Si n’està convençut, no té res a amagar”.

L’Ajuntament preveu obres el juny del 2022

El mes de març, l’Ajuntament va escollir per concurs les quatre propostes guanyadores per dissenyar els carrers de la superilla de l’Eixample i també els equips que s’encarregaran de donar forma a les quatre places. Els equips escollits treballaran ara en els projectes executius i la previsió de l’Ajuntament és començar les obres el juny del 2022 per acabar el primer trimestre del 2023. Entre els carrers i les places s’invertiran 37,8 M €.