La número dos de JxC a les eleccions municipals, Elsa Artadi, ha admès que “és impossible o extremadament difícil” eliminar del tot la venda a la manta. En una sessió dels Esmorzars amb el Comerç, que organitzen Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç, Artadi ha dit que “com a mínim” es pot contenir -com diu que es va fer en el govern de Xavier Trias-, i ha dit que en aquest mandat s’ha passat “de la contenció al descontrol absolut”.

En el mateix fòrum, l’alcaldessa, Ada Colau, va acusar la Generalitat de no fer prou per lluitar contra aquest fenomen. Elsa Artadi ha afirmat que “l’espai públic és responsabilitat de l’Ajuntament” i que si necessita col·laboració de Mossos “es demana i es donarà sempre”. La número dos de Joaquim Forn ha dit que “la Guàrdia Urbana ha de tornar a fer de policia” perquè creu que amb Colau “no ha estat apoderada”. I ha defensat promocions anuals de 300 agents per arribar, a finals de mandat, a una plantilla de 3.300 policies.

“Barcelona ha de brillar per Nadal”

Vistes les crítiques d’alguns comerciants per la falta d’enllumenat per Nadal, Elsa Artadi ha sentenciat que “Barcelona ha de brillar per Nadal” com diu que passa en altres ciutats europees. “Barcelona no brilla només per Nadal, s’ha apagat en molts sectors”, ha afegit, en al·lusió al turisme. La número dos de JxC ha defensat que Barcelona pugui aplicar un recàrrec a l’impost turístic i ha rebutjat que la ciutat es quedi amb tota la recaptació.