La número dos de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions municipalsElsa Artadi, ha afirmat que “el nostre únic soci preferents per governar és ERC“. Ho ha dit aquest dimecres en una roda de premsa a l’Agència EFE, en què ha afegit que, si no aconsegueixen 21 regidors amb ERC -és la majoria absoluta- “després s’ha de poder parlar amb tothom” per arribar a “grans consensos”. Tot i això, ha recordat que “Trias va governar amb 14 regidors i Colau ho ha fet aquest mandat amb 11”.

La pressió de JxC cap a ERC s’ha accentuat els últims dies i Artadi ha tornat a recordar que “estem a favor del marc estable que tenim des del 2012 a Generalitat”. Tot i això, ha advertit que “ens inquieta que Maragall canviï d’estratègia”, diu, i ara “s’acosti a Colau”. En aquest sentit, la número dos de Joaquim Forn ha sentenciat que, si hi ha un pacte entre Colau i Maragall, serà “una mala notícia”.

El paper Barcelona en el “procés”

Elsa Artadi ha destacat la importància de tenir un “govern independentista” a la ciutat per, entre d’altres, afrontar “els propers mesos”, amb clara referència a la sentència sobre el judici al procés. Una sentència en què, ha dit, “qualsevol cosa que no sigui l’absolució serà extremadament injusta i acabarà als tribunals europeus”.

Artadi ha destacat que l’Ajuntament ha d’aprofitar “que té relacions internacionals per denunciar la vulneració de drets i llibertats” perquè “el món s’assabenti de què està passant aquí”. Així, la número dos de JxC ha reforçat el paper d’alcaldable de Joaquim Forn: “Sabem que Forn és elegible i sabem que serà elegit, però estem preparats per a qualsevol eventualitat”, per la qual cosa, ha recordat que “si té dret a ser l’alcalde, no hi renunciarem”.

Seguirà a Barcelona després del 26M?

Preguntada sobre la seva continuïtat al consistori, més enllà del 26M, Elsa Artadi ha estat contundent: “jo em quedo a treballar quatre anys per Barcelona“. Així, la número dos de JxC ha descartat qualsevol opció de presentar-se a unes properes eleccions al Parlament, en cas que fossin en breu. Amb tot, Artadi ha explicat que “hi ha candidats que s’han descartat” a seguir a l’Ajuntament, com és el cas, ha afegit, “de Colau, que ha dit que a l’oposició no hi serà, o de Josep Bou que també ha dit que plega si no és decisiu”.

De la resta, Artadi ha estat especialment dura amb l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni: “Collboni no sé si serà ministre o secretari d’Estat“, i ha criticat que “molts socialistes passen de reclamar coses des de Barcelona, i quan son a Madrid [amb alguna responsabilitat de govern a l’executiu central] s’obliden”, i ha posat l’exemple en casos com l’Aeroport del Prat o el Port de Barcelona.