JOSÉ MONTILLA, president de la Generalitat "Si després de tres anys i mig ha estat incapaç de dictaminar sobre la seva inconstitucionalitat, potser ja ha arribat el moment de dir que l'Estatut és senzillament constitucional. Ha arribat el moment d'obrir una nova etapa: la renovació del Tribunal Constitucional és avui inexcusable." JOAN PUIGCERCÓS, president d'ERC "Ha faltat valentia per part del Tribunal Constitucional per prendre una decisió. I és veritat que tant als que volen retallar com als que volen retallar més els ha faltat valentia perquè saben que això és un xoc de legitimitats." JOAN HERRERA, secretari general d'ICV-EUiA "És l'hora que des de Catalunya, solemnement i des de la unitat política diguem que aquest Constitucional ha de dimitir, ha de plegar." ALÍCIA SÁNCHEZ-CAMACHO, presidenta del PP de Catalunya "Respectem la legitimitat del Tribunal Constitucional i respectem la independència del Tribunal Constitucional. El que sí li exigim al Tribunal Constitucional és que produeixi una sentència el més aviat possible."

El secretari general dels ecosocialistes, Joan Herrera, ha demanat directament la dimissió dels magistrats d’un Constitucional que en tres anys i mig no han estat capaços de pronunciar-se sobre els recursos contra l’Estatut català. Segons el president d’ERC, Joan Puigcercós, el Tribunal Constitucional (TC) no es posa d’acord perquè sap que s’enfronta a la legitimitat d’un text ja votat pels catalans.

En canvi, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, com a representant del partit que va recórrer l’Estatut davant del TC, s’ha limitat a demanar als magistrats que s’afanyin a dictar sentència.