El Vicenç té una discapacitat total per un problema al peu a causa d'un atropellament en acte de servei com agent de la Guàrdia Urbana. Explica que un cop va tenir la discapacitat el van fer fora del cos policial, perquè el reglament de l'Ajuntament només permet recol·locar-los en casos de discapacitat parcial. Assegura que aquest reglament no s'adapta a la legislació vigent, que sí fa compatible tenir qualsevol tipus de discapacitat i seguir treballant. "Moltes vegades els polítics no tenen coneixement de la propia normativa i es refien dels tècnics. Però Molts tècnics no estan actualitzats, de vegades s'ho prenen dient que com pot ser que un treballador rebi una prestació i després rebi un sou. Si estic treballant m'hauran de pagar un sou, la prestació é suna prestació social" De fet, el Vicenç actualment està treballant com a tècnic en prevenció de riscos en una empresa privada. Per tal que no es donin més casos com el seu, el sindicat UGT i l'Associació per a la Integració Laboral de Policies Locals amb Discapacitat han elaborat un reglament de segona activitat, que permet als policies locals amb discapacitat que ho vulguin, seguir treballant al cos recol·locats en altres funcions. "Lo que pretendemos es que salga a la luz estas situaciones y que los ayuntamientos, las adminsitraciones públicas, adquieran el compromiso que esta persona con este problema mantenga su puesto de trabajo pero con funciones adaptadas a esa situación" La UGT calcula que el 80% dels ajuntaments catalans no tenen reglament i que els que en tenen sovint no l'adapten a la llei. De moment, el Vicens ha portat el seu cas al Tribunal Europeu dels Drets Humans per tal de ser readmès a la Guàrdia Urbana.

Barcelona té reglament però només permet la segona activitat als agents amb discapacitat parcial. Això contrasta amb la llei vigent, que els permet la recol·locació en qualsevol tipus de circumstància. L’exagent de la Guàrdia Urbana, Vicenç Flores, té una discapacitat total per problemes al peu després de patir un accident en acte de servei. El 2009, mentre atenia un cas de violència masclista al carrer, va ser atropellat. Explica que a causa de la discapacitat el van fer fora del cos policial. Es va quedar amb una prestació per discapacitat que suposava el 45% del sou que cobrava.

Flores diu que el reglament de l’Ajuntament de Barcelona només permet la recol·locació d’agents amb discapacitat quan és parcial. Això, assegura, vulnera la legislació actual, concretament el Reial decret legislatiu 1/1994 de 20 de juny, així com també la Convenció de l’Organització de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Segons aquest text, és compatible la prestació per discapacitat amb la retribució fent una feina adequada a la problemàtica de cadascú.

De fet, Flores està treballant com a tècnic en prevenció de riscos en una empresa privada. Ara, ha portat el seu cas al Tribunal Europeu dels Drets Humans. El que vol és tornar al cos de la Guàrdia Urbana amb una feina adaptada a la seva situació.

Per evitar que es facin fora als agents que volen seguir treballant tot i la seva discapacitat, la UGT juntament amb l’Associació per la Integració Laboral de Policies Locals amb Discapacitat (AIL-POLD) han elaborat una proposta de reglament de segona activitat que estableix els passos a seguir. Demanen que les administracions locals el facin seu per garantir el que consideren que és un dret fonamental dels agents amb discapacitat: el dret a treballar.