Els tres grups s’han posat del costat dels restauradors dels porxos de la Boqueria, que reclamen poder posar més taules a les terrasses. Tots tres partits han coincidit a afirmar que les llicències provisionals que ha atorgat l’Ajuntament aquesta setmana no són suficients, ja que només l’han rebuda quatre dels 11 restauradors que l’havien sol·licitada.

Àngels Esteller, del Partit Popular, i Paco Sierra, de Ciutadans, han reclamat un ple extraordinari al setembre per debatre la creació d’una normativa especial per als porxos de la Boqueria. Una iniciativa que Joaquim Forn, de Convergència, veu bé. A més a més, el convergent també ha lamentat que la mesura de retirar les terrasses es prengués “d’un dia per l’altre”.

Per contra, la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha acusat aquests tres partits de fer un “ús partidista de la seguretat”. La regidora considera que es irresponsable  utilitzar políticament aquest conflicte quan existeix una alerta dels Bombers, que van advertir que la massificació a la zona, plena de turistes, dificultava l’evacuació per la presència de terrasses sense complir els requisits de seguretat.

El conflicte va començar el 28 de juliol, quan la Guàrdia Urbana va requisar les taules i cadires de tots aquells locals que no disposaven de llicència. Els restauradors van rebre la notícia amb sorpresa i indignació perquè afirmen que han demanat les llicències en reiterades ocasions, però que l’Ajuntament els les ha denegades per estar treballant en el pla especial per a la zona.