JAUME ASENS, advocat defensor "El Suprem s'ha plegat a les pressions polítiques, ambientals que en el seu dia es van produir per tal que hi haguès un càstig exemplar." FRANCESC HOMS, conseller de la Presidència "Jo crec que concorda amb un sentiment molt majoritari del poble de Catalunya que allò no podia passar com si no fos res" PERE ARAGONÈS, portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'ERC "No estem d'acord en què aquells fets quedin impunes, però tampoc estem d'acord amb unes penes que creiem que són desproporcionades." DOLORS CAMATS, portaveu del Grup Parlamentari ICV-EUiA "La sentència ve a reblar la tendència que està fent una interpretació cada cop més restrictiva de les llibertats públiques." QUIM ARRUFAT, diputat de la CUP "Vergonya aliena que el govern estigui feliç, content i orgullós d'enviar 8 persones a presó amb la què està caient."

Per Asens, és inèdit i “una vulneració greu” de la doctrina del Tribunal d’Estrasburg que s’anul·li una sentència absolutòria i es commuti per una condemna sense la celebració d’un nou judici.  Per això, ha assegurat que els condemnats han estat “caps de turc”, víctimes de la “pressió ambiental” que demanava un “càstig exemplar”. L’advocat demanarà que els seus clients no ingressin a presó mentre no es resolgui el recurs al Constitucional.

Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que la resolució del Suprem “concorda amb un sentiment molt majoritari del poble de Catalunya” que considerava que “allò no podia passar com si res”. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, també ha opinat “a títol personal” en una nota que considera “més adequada” la nova sentència.

En sentit contrari s’han expressat els grups parlamentaris que no van donar suport al recurs presentat per la Mesa del Parlament en contra de l’absolució dictada per l’Audiència Nacional. Des d’ERC, Pere Aragonès, ha dit que “no estem d’acord que els fets quedin impunes, però tampoc amb una sentència desproporcionada”. Dolors Camats, d’ICV-EUiA, creu que la sentència “reblala tendència que fa una lectura cada cop més restrictiva de les llibertats públiques”. I especialment dur amb les paraules del conseller Homs ha estat el diputat de la CUP Quim Arrufat: “Ens fa vergonya aliena que entengui que el concepte de justícia quedi salvat per enviar vuit persones a la presó”.