La votació de les eleccions presidencials ha servit per estrenar el nou edifici del consolat general d'Algèria a Barcelona, situat a l'avinguda del Tibidabo. Des d'aquí es controla la votació de 10mil algerians de Catalunya i cinc comunitats autònomes més. És la segona vegada que es pot votar des de la ciutat, i en aquesta ocasió la participació està sent molt més alta. Des del Consulat asseguren que la transparència del procés està garantida. BERDJA NORA Cònsul General d'Algèria a Barcelona Molts algerians barcelonins fa anys que són aquí i ja no segueixen tan de prop el dia a dia de la política algeriana, però troben igualment important poder participar als comicis. A les eleccions persidencials es presenten sis candidats, entre ells una dona i també Abdelaziz Bouteflika, de 77 anys i del Front d'Alliberament Nacional, que ha governat Algèria en els últims 15 anys i que té moltes opcions de tornar a guanyar. De moment els algerians catalans inscrits en les llistes electorals tindran temps fins demà a les vuit de vespre per decidir el vot.

Aquest dijous se celebren eleccions presidencials a Algèria. Des de dissabte i fins demà els algerians poden votar al consulat de Barcelona, de vuit del matí a vuit del vespre. Ho fan a la nova seu del consulat, situada a l’avinguda del Tibidabo, molt a prop de l’antiga seu del carrer de Lleó XIII. És la segona vegada que els algerians poden votar des de Barcelona.

Des del consolat de Barcelona es controlen les votacions dels algerians de Catalunya, Aragó, Illes Balears, Cantabria, La Rioja, Navarra, País Basc i la província de Burgos. Poden votar unes 10.000 persones, totes aquelles que es van inscriure el passat octubre.

A les eleccions d’Algèria s’hi presenten sis candidats, entre ells Abdelaziz Bouteflika, del Front d’Alliberament Nacional, que ha estat governant ens els últims 15 anys, i que té moltes possibilitats de guanyar de nou.