La jornada electoral ha arrencat a les nou del matí, però minuts abans que els col·legis obrissin portes, ja s’han pogut veure cues en alguns centres de votació de la ciutat. Per exemple, a l’Escola els Llorers, al carrer d’Aragó, on molts ciutadans han arribat abans de l’obertura. En altres col·legis de l’Eixample també s’ha repetit la mateixa imatge, com a la seu del districte.

Al casal de gent gran Can Fàbregas, a Sarrià – Sant Gervasi, també s’han produït cues abans de l’obertura i el temps d’espera per poder votar ha estat d’uns 30 minuts. Aquí, a les 11 h ja havia votat un 15 % del cens. I a l’Escola l’Univers, a Gràcia, s’hi ha pogut veure una imatge semblant.

A les 9 h, finalment, han obert les portes dels col·legis sense incidències massa destacables.

La Guàrdia Urbana entrega la documentació als membres de les meses

La jornada electoral s’ha iniciat sense incidències destacables. Agents de la Guàrdia Urbana s’han encarregat d’entregar la documentació necessària als col·legis per poder constituir les meses. Al districte de l’Eixample, a primera hora d’aquest dijous, els agents s’han personat als 37 punts de votació amb el material necessari: el llistat amb els membres de cada mesa, el cens, un mapa que delimita cada secció censal i un rebut conforme s’ha format cada mesa amb normalitat.  Els mateixos agents han estat els encarregats de vetllar per la seguretat a 11 col·legis electorals del districte i de garantir l’absència de símbols com ara pancartes per la llibertat dels presos polítics, estelades o llaços grocs, tal com ha marcat la Junta Electoral Central.

Molts aprofiten el migdia per anar a votar

Alguns dels votants cridats a les urnes han aprofitat l’hora de dinar del migdia per acostar-se fins al seu centre de votació. Precisament en aquesta franja del dia, les cues s’han diluït en alguns dels col·legis electorals, com és el cas de l’Escola Orlandai. En aquest centre, a les 13 h ja ha votat el 43 % del cens, convertint-se en el col·legi electoral del districte on ha votat un percentatge més alt del cens, seguit del Centre Cívic Casal de Sarrià i la Salle Bonanova.

 

En aquestes eleccions, 1.125.827 barcelonins estan cridats a participar-hi. L’horari de votació dels 264 col·legis electorals de la ciutat és de 9 a 20 h. S’han distribuït 1.803 urnes, 8.113.500 paperetes, 278 cabines i 81 lots de votació per a persones cegues. Són unes eleccions anòmales, convocades pel Govern espanyol a través de l’article 155 i celebrades en jornada laborable.

Podeu seguir la jornada electoral en directe aquí.