Des del centre de convencions de Brussel·les, davant un rètol del “Govern legítim” de la Generalitat de Catalunya, Puigdemont ha assegurat que “és un dia important perquè hem de tornar a la normalitat. No és normal fer unes eleccions amb candidats a la presó i a l’exili”. Ha afegit que Mariano Rajoy “té una immensa por a obrir les urnes i que es demostri que la seva recepta no ha funcionat”.

El president, destituït en aplicació de l’article 155 de la Constitució, creu que “avui és un dia molt important per a la Catalunya del futur“. S’ha mostrat confiat que “del resultat de les eleccions en pugui sortir la manera de recuperar la normalitat que ens ha tret el 155”.

També ha criticat la compareixença del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, per explicar el funcionament de les eleccions, una tasca que hauria desenvolupat el conseller de la Presidència. “El senyor Millo no té cap dret ni està legitimat a comparèixer rere el logotip d’una institució per a la qual no ha estat escollit. Pertany a una força política que no arriba al 9 % dels vots de Catalunya i no es pot arrogar-se la representació d’una institució secular i històrica de tots els catalans“, ha conclòs Puigdemont.

A primera hora, a través de Twitter, ha desitjat que els catalans votin amb el record de l’1 d’octubre.

Avui demostrarem de nou la força d’un poble irreductible. Que l’esperit de l’#1oct ens guïi sempre #JuntsxCat #21D pic.twitter.com/tN6miNOIcS