Ramon Nicolau David Bondia sindic

L’elecció del nou síndic de greuges de Barcelona s’ha ajornat al setembre per falta de consens entre els grups municipals a l’Ajuntament. La junta de portaveus d’aquest dimarts ha certificat que no hi ha la majoria necessària entre els partits per escollir un candidat i, per això, la tria del síndic no anirà al ple del 23 de juliol, com estava previst. Els grups es divideixen entre els partidaris del professor de la UB, David Bondia, que va guanyar la votació popular del maig, i l’exregidor del PSC Ramon Nicolau, que va rebre el suport de més entitats.

El síndic de greuges de Barcelona el tria el ple de l’Ajuntament per una majoria qualificada de dues terceres parts, és a dir, hi han d’estar d’acord com a mínim 27 regidors dels 41. Ara com ara, Barcelona en Comú i ERC aposten per Bondia (20 vots), mentre que Barcelona pel Canvi i el PP prefereixen Nicolau. Ciutadans i Junts no es pronuncien i el PSC diu que treballa per trobar el consens. Cap dels dos aspirants, per tant, no arriba als 27 regidors.

Quan es va fer pública la falta d’acord entre els partits, David Bondia es va reivindicar per ocupar la Sindicatura de Greuges de Barcelona després d’haver estat el més votat en el procés participatiu i va denunciar maniobres polítiques per impulsar Nicolau. La setmana passada va exhibir, a més, un comunicat del rector de la UB, Joan Guàrdia, en què aposta per Bondia com a síndic de greuges. També diverses entitats han fet un comunicat de suport a Bondia.