En l’acte de presentació de la nova seu del PSC a Barcelona hi ha parlat el tinent alcalde de la ciutat Jaume Collboni, el diputat socialista Ferran Pedret i el primer secretari del partit, Miquel Iceta. Tots tres han coincidit a assenyalar la intenció que la nova seu, situada al carrer del Consell de Cent 416, sigui molt més que un espai on es fan gestions administratives. Fins fa dos anys, aquest espai de 425 metres, estava ocupat per la històrica bodega de l’Eixample, l’Avi Manel. Amb el canvi de local, el PSC abandona la seva seu històrica, situada el número 106 de Pau Claris.

El tinent d’alcalde de Barcelona Jaume Collboni ha explicat l’arquitectura del local i ha destacat que és un espai “que no pot tenir més finestres ni estar més a peu de carrer”. Un tret característic que, segons Collboni, no és casual, ja que el local pretén ser un punt de trobada dels progressistes que viuen en una gran ciutat com és Barcelona.

Per la seva part, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que l’objectiu de la formació és fer del PSC el primer partit de la ciutat, una altra vegada. També, ha insistit que el local és obert “a tot el món” i que és un espai multifuncional que també acollirà assajos musicals, tallers de teatre i de debat polític, entre altres activitats. Avui, els primers visitants ja han pogut jugar al futbolí.

D’altra banda, Iceta ha aprofitat la inauguració de la nova seu per carregar contra Junts pel Sí. Ha reclamat un govern amb acords estables i s’ha mostrat convençut que aquest 2017 hi haurà noves eleccions com a conseqüència, diu, del fracàs del referèndum que proposa l’executiu català.