ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "El que volem el grup popular és que es modifiqui el planejament urbanístic actual que permet que a la Monumental es pugui construir una megamesquita o una mesquita. Per què ho fem també? Pels silencis i l'ambigüitat del govern en aquesta qüestió".

Tant l’Ajuntament com el Grup Balaña, propietari de La Monumental, van desmentir fa poques setmanes que hi hagués cap negociació amb ningú per convertir l’antiga plaça de braus en una mesquita, tal com havien publicat alguns mitjans. Tot i això, el líder del PP, Alberto Fernández Díaz, considera que el govern municipal ha mantingut “silencis i ambigüitats” en aquest afer. El dirigent popular ha recordat aquest dijous que el planejament vigent preveu poder destinar la plaça a usos docents, sanitaris, culturals, esportius, administratius i també religiosos.

El PP vol eliminar aquesta última referència al pla general perquè es talli d’arrel qualsevol possibilitat de fer una mesquita a La Monumental. Els populars ho demanaran amb una proposició a la Comissió d’Hàbitat Urbà de la setmana que ve, que instarà el govern a fer un canvi de planejament. “Els usos de la plaça es poden canviar”, ha dit Fernández Díaz, que ha demanat als grups que s’oposin a una mesquita a La Monumental a votar a favor de la proposta.