L'Ajuntament ha aprovat la construcció d'un monòlit d'homenatge als gais als jardins de la Sagrada Família entra video La ubicació final queda lluny de la zona coneguda com a "Gaixample", una de les propostes estudiades. Una altra de les alternatives era el Parc de la Ciutadella, on fa 18 anys un grup d'extrema dreta va apallissar una dona transsexual. Tret del Partit Popular, tots els grups estarien a favor del monument. El líder dels populars considera la ubicació una provocació. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ubicar un monument als gais a la nostra ciutat es un despropòsit. I posar-lo davant la basílica de la Sagrada Família, és una autèntica provocació."

L’Ajuntament ha informat al matí que el monument en record de la lluita històrica de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals en defensa dels seus drets s’instal·laria a la plaça de la Sagrada Família, perquè és un lloc cèntric que actualment s’està remodelant. Aquest indret queda lluny de la zona coneguda com a Gaixample. Una altra de les propostes estudiades era el Parc de la Ciutadella, on fa 18 anys un grup d’extrema dreta va apallissar una dona transsexual.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, creu que no és lògic ni necessari que la ciutat tingui un monument dedicat als gais, i menys encara davant el temple de la Sagrada Família, idea que considera una “autèntica provocació”. Fernández Díaz ha anunciat que, si s’acaba confirmant la ubicació del monument davant la Sagrada Família, pensa demanar-ne la retirada. Quan el projecte del monòlit es va traslladar al plenari municipal, el PP ja va qualificar la iniciativa “d’autèntic despropòsit”.

Rectificació municipal

A la tarda, davant les critiques del Partit Popular, el consistori ha rectificat la nota que havia enviat al matí esborrant-ne qualsevol al·lusió a la ubicació del monòlit, que a hores d’ara no està decidida.

S’ubiqui on s’ubiqui, el monument serà de pedra de Montjuïc, amb forma triangular i de color rosa, per evocar altres monuments similars d’altres països europeus. Es preveu que estigui enllestit al febrer i que porti la següent inscripció: “En memòria dels gais, les lesbianes i les persones transsexuals que han patit persecució i repressió al llarg de la història”.