Un canvi d’opinió inesperat del grup majoritari del Congrés, el PP, ha permès admetre a tràmit la ILP per la dació en pagament. 333 diputats han donat suport a la tramitació de la proposta davant d’una abstenció.

Aquest dimarts al matí, les perspectives eren ben diferents ja que el PP sostenia que votaria en contra. El portaveu dels populars, Alfonso Alonso, ha justificat la negativa del partit perquè ja s’està tramitant un projecte de llei sobre la protecció als deutors hipotecaris. Finalment, aquesta tarda ha anunciat un canvi en el posicionament dels populars i ha explicat que la ILP tindrà una tramitació àgil.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/PPopular/status/301381874041909249″]

Durant la seva intervenció, el popular Teodoro García ha declarat que les propostes de la ILP es debatran i incorporaran al text de mesures urgents per a la protecció dels deutors hipotecaris. El PP s’ha posat al costat de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca dient que “el grup popular i la PAH van pel mateix camí”. Les paraules del diputat popular han arrencat crits de “sí se puede” dels representants de la PAH que han seguit el debat a la cambra baixa. El president del Congrés, Jesús Posada, ha demanat que Ada Colau i els seus companys fossin expulsats de la tribuna. Un dels representants de la plataforma ha estat detingut per la policia de la Cambra per insults.