Pel Partit Popular, la immigració ha d'estar vinculada a un contracte de treball. En un míting a Rubí davant d'un centenar de simpatitzants, la presidenta del partit ha proposat un carnet per punts que avaluï l'experiència professional dels nouvinguts. ALÍCIA SÁNCHEZ-CAMACHO, presidenta del PPC "A Catalunya no hi ha oportunitats per a tothom. Per això, establim un sistema de punts que prioritzi l'entrada i l'acollida dels immigrants més qualificats i que estigui en funció de les necessitats del mercat de treball." Tot i tenir les enquestes de cara, Sánchez-Camacho ha demanat als electors que no s'adormin. ALÍCIA SÁNCHEZ CAMACHO, presidenta del PPC "Els catalans necessiten anar a votar el dia 20 perquè encara no s'ha produït el canvi i no ens podem fiar de les enquestes perquè poden ser una estratègia per sembla que tot està fet, i no està tot fet." Alícia Sánchez-Camacho ha tornat a substituir el candidat per Barcelona, que ha aparcat la campanya unes hores a causa de l'afonia.

Des del PP consideren que aquest mètode farà que només arribin els immigrants més qualificats. Igualment Camacho s’ha mostrat partida del “contracte d’integració” que el seu partit va impulsar en les eleccions autonòmiques. Un document que requereix als immigrants que coneguin la cultura la llengua i els drets consitucionals dels espanyols per poder obtenir la nacionalitat.

Alícia Sánchez-Camacho ha tornat a substituir el candidat per Barcelona, Jorge Fernández Díaz en un míting a Rubí perquè encara està afònic.