ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Xavier Trias ha estat més pendent de donar satisfacció a la defensa d'estructures d'estat que promou Artur Mas també a la ciutat de Barcelona que no pas fer realitat les estructures de ciutat al servei dels barcelonins en favor de l'educació, la sanitat, la gent gran o les persones discapacitades."

El líder municipal del PP ha retret a l’alcalde que en els darrers anys s’hagin incomplert “sistemàticament” compromisos adquirits amb la Generalitat quant a equipaments socials i educatius. “Barcelona el que necessita no és estructures d’estat en favor de la independència sinó estructures de ciutat en favor dels barcelonins”, ha sentenciat. Fernández Díaz ho ha dit davant d’El Born Centre Cultural, un equipament que ha recordat que va costar 74 milions d’euros i que ha situat en l’aposta municipal per promoure estructures d’estat, en aquest cas en l’àmbit de la cultura.

L’alcaldable del PP ha explicat que queden pendents de fer tres dels vuit centres d’atenció primària fixats al Pla de salut aprovat el 2008. També ha denunciat incompliments en la construcció de noves escoles i instituts i de residències per a la gent gran i discapacitats. “Equipaments que, malgrat plans aprovats fa anys, continuen sent les assignatures pendents de la ciutat”, ha dit. Alberto Fernández Díaz ha retret a l’alcalde que sumés Barcelona a l’Agència Tributària de Catalunya i que, en canvi, “no garanteixi el finançament que pertoca a Barcelona”.