El plenari ha fet un pas més respecte al que es va decidir ahir al Congrés. La majoria del ple s'ha posicionat a favor de desplegar la justícia de proximitat. La proposició d'ERC ha prosperat. No ha passat el mateix amb la del PP, que demanava més duresa contra els autors dels furts. El PP no troba suficients les esmenes que ahir es van introduir al Codi Penal per lluitar contra la multireincidència. Tot i que per motius diferents, Iniciativa tampoc va donar suport ahir a la reforma del Codi Penal.

A banda del debat sobre seguretat ciutadana que han suscitat les proposicions d’ERC i PP, el ple municipal ha nomenat la nova síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà. Els grups municipals van tancar un acord dimecres perquè la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social fos qui substituís Pilar Malla al capdavant de la institució que vetlla pels drets i les llibertats dels barcelonins.

L’equip de govern presenta dos informes: un sobre el paper de Barcelona com a capital euromediterrània i l’altre per fer balanç dels 10 anys de la posada en marxa del districte 22@.

La sessió plenària d’avui també ha passat comptes dels balanços econòmics de les empreses municipals durant l’any 2009. I ha aprovat el projecte del Parc dels Tres Turons, a més d’altres plans urbanístics de menys importància.