MIQUEL ICETA, viceprimer secretari del PSC "Estem demanant explicacions a la ciutadania de Catalunya davant d'un munt d'evidències que apunten a l'existència d'aquesta connivència entre el Palau i Convergència Democràtica a partir de repartir-se comissions derivades de la concessió d'obra pública. Si això va existir o no, els únics que ho poden dir són Convergència Democràtica i el seu màxim dirigent a qui demanem que doni la cara i doni explicacions."

S’hi menciona també el cobrament de comissions del 4% i d’un pressumpte desviament de fons cap a persones vinculades a Convergència Democràtica de Catalunya i a la Fundació Trias Fargas (rebatejada com a CatDem).

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha instat Artur Mas a què “doni la cara i expliqui què ha passat” davant el presumpte cobrament de comissions il·legals. El líder socialista condirera que l’acumulació d’evidències demostra que la comissió era “necessària” i també explica “per què Convergència volia que no es creés o que es tanqués a corre-cuita sense arribar a cap mena de conclusió”.

També creu que Mas hauria d’explicar-se davant la ciutadania, el secretari general d’ICV-EUiA, Joan Herrera, per tractar-se d’un cas de “corrupció enorme”.

De de les files d’ERC, el secretari general del partit, Joan Ridao, també ha demanat al líder convergent explicacions sobre les suposades comissions que la Fundació Trias Fargas hauria rebut del Palau de la Música Catalana.

Per la seva banda, el diputat del PPC, Santi Rodríguez, ha demanat la compareixença “urgent i inexcusable” davant la comissió d’investigació al Parlament dels excosnellers de Política Territorial, Felip Puig i Pere Macías, i de l’exconseller delegat de l’empresa pública GISA, Joan Ignasi Puigdollers.

CDC veu en aquestes reaccions la voluntat de generar un judici mediàtic paral·lel per erosionar el partit abans de les pròximes eleccions. Els convergents posen en dubte, a més, la veracitat de les informacions, tot i que, segons l’article d’El Periódico de Catalunya, les proves s’han trobat als ordinadors de les secretàries de Fèlix Millet i Jordi Montull.