El PDECat ha fixat el maig del 2019, quan si no hi ha avançaments hi haurà noves eleccions al consistori, com el moment per recuperar el govern de la ciutat. Així ho ha afirmat la presidenta del partit a Barcelona, Mercè Homs, que creuen de manera aferrissada que “el 2019 podem guanyar les eleccions a l’alcaldia de Barcelona.”

Aquestes declaracions s’han fet en el marc de la presentació del nou procés de primàries per escollir el candidat ideal per encapçalar la candidatura dels nacionalistes. Els responsables del partit afirmen que el nou sistema d’elecció de l’alcaldable “garanteix a tothom la igualtat d’opcions per presentar-s’hi” i té també com a objectiu atreure nous públics. Aquest procés s’iniciarà quan el consell nacional ho decideixi i en funció del moment polític i del procés sobiranista.

Els demòcrates també han presentat el nou reglament intern del partit a la Vegueria de Barcelona. Segons Homs, s’ha elaborat seguint la nova manera de pensar i de fer que van fixar els estatuts que va aprovar la formació el mes de juliol.

El partit també incorpora dos òrgans nous de funcionament intern. D’una banda es crea l’Espai Barcelona, un espai de debat i treball dels associats en l’àmbit de la ciutat.  I de l’altra, s’hi afegeix el Consell d’Agrupació, un punt d’interrelació dels càrrecs interns i institucionals del partit. Serà l’espai de trobada dels membres executius de l’agrupació, els diputats i regidors adscrits a la diputació i els consells nacionals del parit.

Els associats del PDECat votaran avui i demà el nou reglament.