El Partit Popular ha defensat el seu model econòmic i de pensions en un acte amb un centenar de persones grans d’entitats de Nou Barris. Segons els populars, les pensions catalanes són deficitàries i no seria possible pagar-les totes només amb els diners que es generen des de Catalunya. “Que se sàpiga clarament”, ha dit, contundent, Jorge Fernández Díaz “que les pensions dels pensionistes que residiu a Catalunya es financen amb les cotitzacions de treballadors d’altres regions i comunitats d’Espanya”. El candidat popular ha xifrat en 4.500 milions d’euros el forat que les pensions catalanes van provocar a la caixa única de la Seguritat Social, només l’any 2013.

Segons el PP, l’objectiu econòmic 20-20 que proposen al seu programa electoral, per aconseguir que l’any 2020 hi hagi 20 milions de persones treballant a Espanya, és la millor garantia per mantenir l’estat del benestar i el model de pensions. Fernández Díaz ha confrontat els models de PP i PSOE: “Ells diuen que amb més impostos hi haurà millors pensions, nosaltres diem que amb més ocupació hi haurà millors pensions. Aquesta és la diferència”.

Els populars demanen el vot  moderat

Aquest dimecres a la tarda, el candidat popular ha fet una trobada amb simpatitzants del partit a l’Hospitalet. Un acte on ha aprofitat per demanar que el vot moderat. Ha dit que s’ha d’anar av otar si no és que volen patir polítiques d’esquerra.