Ni un "indignat". Aquest matí, a les portes de la Ciutadella només hi havia policia. Els Mossos han seguit custodiant el parc i allà on ahir hi havia barricades, avui hi havia furgonetes. Els diputats més matiners han arribat a primera hora per informar als altres que la situació era de plena normalitat. I a partir d'aquí, les arribades han estat constants. Avui els cotxes oficials han pogut entrar al parc per la porta principal. També ho ha fet el president de la Generalitat. Artur Mas, ja sense helicòpter, ha celebrat que la normalitat hagi tornat al Parlament. Altres diputats han arribat a la cambra a peu, amb més tranquil·litat que no pas ahir. Avui també ha estat dia de reaccions als incidents amb els "indignats". Entre els partits, divergències a l'hora de valorar si hi ha d'haver diàleg amb ells o no. JORDI TURULL, CiU LAIA BONET, PSC ALÍCIA SÁNCHEZ-CAMACHO, PPC JOAN BOADA, ICV-EUiA L'expresident José Montilla, avui al Parlament com a convidat, ha declinat fer comentaris sobre la situació d'ahir. I mentrestant, a l'exterior, el parc de la Ciutadella ha continuat avui tancat al públic per seguretat. Només hi podien accedir diputats, treballadors del Parlament, proveïdors i Mossos. L'entrada al Zoo per dins el parc s'ha mantingut tancada, però la del carrer de Wellington ha obert amb normalitat.

Totes les portes del Parc de la Ciutadella estan obertes. No hi ha cap “indignat” però sí molta presència policial en tots els accessos i també a les portes del Parlament. Els diputats han anat arribant amb cotxe oficial, taxi o a peu.

El Ple obrirà a les 9 h amb un homenatge a l’exministre Jordi Solé Tura, seguirà amb un debat amb dues interpel·lacions i després tindrà lloc la sessió de control amb preguntes al president dels consellers del govern, que ahir no es va poder fer perquè no hi eren tots a primera hora.

El Parlament ha estat tota la nit custodiat pels Mossos d’Esquadra per prevenir incidents. Això després que, ahir a la tarda, els diputats van sortir amb relativa tranquil·litat de la cambra catalana. El president Artur Mas i els membres del govern van abandonar el recinte de Ciutadella en els seus cotxes oficials. La resta de diputats ho van fer a peu. A la sortida, es van trobar amb alguns “indignats”, però no hi va haver incidents.