Com estava previst, CiU, ERC i el PP han donat suport a la llei. També 32 dels 37 diputats del PSC, que havia donat llibertat de vot als seus representants, com ja va fer en la prohibició de les curses de braus. ICV-EUiA ha votat en contra de la nova llei, perquè considera que els toros pateixen maltractaments amb els correbous. Ciutadans, per la seva banda, s’ha abstingut: diuen que amb el reglament anterior ja n’hi havia prou.

La nova norma fixa restriccions a la pràctica dels correbous amb l’objectiu de garantir la seguretat tant dels animals com dels espectadors. Per als que se les saltin, es preveuen sancions de fins a 150.000 euros.

Manifestació animalista

Mentre els diputats debatien i votaven la llei dels correbous, un grup de persones es manifestava a la porta del Parlament contra el blindatge legal que representa aquesta norma. Reclamaven que es protegeixin sempre els drets dels animals i criticaven sobretot la manca de coherència dels polítics que van voler prohibir els toros i ara legislen per preservar els correbous.