Fa mesos que els diferents grups polítics negocien el Programa d’Actuació Municipal (PAM) fins a 2015. En l’elaboració del document ja es van tenir en compte les 27.000 aportacions ciutadanes que es van canalitzar a través del procés de participació previ. Ara mateix el PAM es troba en període d’exposició pública, és a dir, que qui ho vulgui pot presentar-hi al·legacions. Una opció menys formal era assistir a l’audiència pública que s’ha fet aquest dilluns al Saló de Cent.

Hi han participat un centenar de barcelonins, entre ells, alguns líders veïnals, que han reclamat millores per als seus barris i també uns sistemes de participació més efectius. El president de la FAVB, Jordi Bonet, ha resumit les demandes en més polítiques socials per atendre les víctimes de la crisi, la unió dels tramvies per la Diagonal, no més hotels a Ciutat Vella i més inversió als barris en lloc de seguir apostant per projectes com el Blau@Ictinea.

Al marge del moviment veïnal, també hi ha hagut veïns que, a títol personal, han exposat davant dels tinents d’alcalde de cada àrea i diversos regidors de l’oposició algunes demandes relacionades sobretot amb la convivència i la mobilitat.

El PAM s’aprovarà definitivament al ple municipal que se celebrarà el dia 5 d’octubre.