El nou govern català s’ha reunit avui per segon cop des que es va constituir. I, tal com es preveia, l’executiu ha concretat la retallada anunciada per Artur Mas. El mateix president ha comparegut, després del consell executiu, i ha anunciat una reducció del 23% de les estructures directives de la Generalitat. De 177 alts càrrecs es passarà a 136. “És obligat que el govern doni una imatge i un missatge d’austeritat” ha dit Mas.

El president ha assegurat que l’estat de les finances del govern català és “delicat” però “té sortida”. Per millorar la situació, Mas ha dit que caldrà mantenir l’esforç d’austeritat que va començar amb la reducció del nombre de conselleries i que continua amb la retallada anunciada avui. Un esforç de “govern i de país”.

Noves retallades

Mas també ha anunciat que, en les properes tres setmanes, es reduirà el personal eventual de la Generalitat i, posteriorment, es reorganitzarà “el sistema d’entitats, empreses públiques, consorcis i organismes autònoms”. Segons ha explicat, aquesta última fase prendrà una mica més de temps perquè, abans, s’haurà d’analitzar la despesa i la utilitat de cadascuna d’aquestes entitats. Mas espera tenir-ho enllestit a la primavera.