L'objectiu de la investigació es esclarir on van anar a parar els diners que Ferrovial va donar al Palau en concepte de patrocini. Sobretot, després dels informes d'Hisenda, que van posar de manifest el pagament de comissions il·legals a canvi de l'adjudicació d'obres públiques. I posa com a exemple,la construcció de la Ciutat de la Justícia o de la Línia 9. Unes comissions que estarien al voltant del 4%. En tota aquesta trama hi ha dues figures clau. Són Fèlix Millet i Jordi Montull. Segons el jutge, tots dos s'haurien encarregat, d'una banda, de reclamar govern anterior de Convergència que adjudiquessin obres públiques a Ferrovial. De l'altra, d'exigir a l'empresa que no es retardés en els pagaments. El seu interlocutor a la constructora era Pedro Buenaventura, un dels màxims responsables de la companyia a Catalunya. De fet, uns i altres intercanviaven missatges críptics com aquest, en què Millet li reclama que compleixi amb els compromisos adquirits. Tot per atendre les necessitats que tots dos coneixien. En la documantació intervinguda també hi apareix Daniel Osàcar. Fins fa pocs mesos, era el tresorer de Convergènica Democràtica. El seu nom apareix en els fitxers de comptabilitat que tenia Gemma Montull. Només el 2008, hauria rebut més de 675.000 euros. L'empresa d'enginyeria GPO també va rebre diners. Per això, el jutge ha citat a declarar com a imputats dos dels seus directius. En total, hi ha set persones implicades en el cas. La llista, però, es podria ampliar perquè hi ha sospites al voltant de diverses companyies de màrqueting que haurien cobrat diners del Palau per unes feines que mai no es van fer. Aquesta és la primera decisió que pren Miguel Ángel Tabarés, el jutge que va susbtituir provisionalment Juli Solaz al capdavant del cas Millet. I ja sembla portar un altre ritme. Només ha trigat tres dies a respondre la petició de la fiscalia, quan amb el seu antecessor, els terminis s'allargaven molt més.

Osácar serà interrogat en el marc de la causa separada que va obrir el jutge per investigar si Fèlix Millet i CDC es van repartir comissions de la constructora Ferrovial, que obtenien a canvi de l’adjudicació d’obres públiques en el govern de Jordi Pujol.

Osácar s’ha assabentat de la notícia de la seva imputació en el cas Millet durant l’acte públic de la Fundació Formació i Treball on participava avui a Sant Adrià. No n’ha volgut parlar davant les càmeres, però ha comentat als periodistes que no està gens preocupat per la imputació: segons ell, ja sabia que tot això podia passar.

Els altres imputats

El jutge també ha imputat Pedro Buenaventura, exdirectiu de la constructora Ferrovial, Emilio Vidal i Álvaro Palao, de l’empresa d’enginyeria GPO, Gemma Montull, exdirectora financera del Palau de la Música, i els dos cervells de la trama, Jordi Montull i Fèlix Millet.