Dels 69 projectes que els registrats a Barcelona en Comú poden votar per destinar-hi els 216.000 € excedents dels sous, el portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha titllat d’“esfereïdor” el cas de l’AMPA de l’Escola Pau Casals, de Gràcia. A través de la Filadora, l’AMPA vol obrir un “procés participatiu que acabi amb una remodelació” del pati; i per aconseguir el finançament, necessitarà els vots de les bases de BComú. Per això, segons ha explicat el grup Demòcrata, l’AMPA ha enviat un correu electrònic als pares i mares amb un enllaç per demanar el vot.

En aquest fet, Joaquim Forn hi veu un “xantatge” ja que, al seu parer, BComú fa servir la Filadora per aconseguir més registrats al partit. Fonts de BComú, però, han assegurat a betevé que des que es va iniciar el procés de votació s’han aturat els mecanismes de registre, així que a la Filadora només poden votar aquelles persones que ja estaven a les bases del partit. A més, en aquest article públic, Barcelona en Comú ha acusat el PDeCAT de “no estar acostumat a fer donacions, sinó a rebre-les”, tot fent al·lusió al cas del 3 % de l’antiga Convergència.

Des de l’AMPA de l’Escola Pau Casals afirmen que el correu enviat als pares i mares “en cap moment diu: ‘inscriu-te a la web per votar'”, sinó que pretén ser un element de difusió d’una de les possibilitats de finançament a les quals s’han presentat —s’han inscrit a més concursos i convocatòries— , perquè “circuli” per aquells que tenen familiars o coneguts que estan registrats a BComú.