En la tercera reunió de la comissió sobre la reforma de la plaça del les Glòries, Vives ha garantit que es compliran els terminis pel que fa al desmuntatge de l’anella viària elevada i la construcció d’equipaments, si bé ha advertit que tant l’ambulatori com l’escola poden patir enderreriments, atès que la seva construcció depèn de la Generalitat.

Pel que fa a la proposta del PSC que preveu que el trànsit rodat passi per sobre la plaça i anul·la els túnels, Antoni Vives ha dit que és una proposta que s’està valorant ja que redueix el cost del projecte, però ha advertit que només es tirarà endevant si és amb els consens del veïns. Els representants dels barris que envolten les Glòries no estan disposats a renunciar a aquests túnels, que eliminarien de la superfície el gran volum de trànsit de pas, però sí a deixar-los per a una segona fase, si això serveix per accelerar la reforma de la plaça.

L’Ajuntament convocarà un concurs internacional sobre el disseny de la plaça de les Glòries, una forma de buscar certa notorietat per a la urbanització d’aquest espai. És la principal novetat que el govern ha anunciat després que el ple els obligués a retirar un primer planejament. La resta de criteris es mantenen, també el de construir un túnel per acollir el trànsit de Gran Via.

“La plaça ha de ser plana, ha de tenir façana, volem que el túnel passi per sota de la plaça de les Glòries, però només 400 metres. Volem concentrar els equipaments. Aquests són els elements bàsics. Sobre aquets criteris és bo que després entre tots anem definint si han de ser més així o mes aixà.”

Vives diu que el túnel és necessari, però no hi posa data. D’aquesta manera no es tanca la porta al PSC, que aposta pel trànsit en superfície