Poques hores abans del transcendental ple d’aquest dimarts a la tarda al Parlament, Gerardo Pisarello ha dit que la presentació del pressupost del 2018 vol ser un exemple que “l’Ajuntament continua treballant”. El primer tinent d’alcalde ha assegurat que els comptes consoliden una aposta per la despesa social, el transport públic i l’habitatge, amb increments respecte a l’inici de mandat, i que serviran per estimular l’activitat econòmica a la ciutat. En aquest sentit, ha afirmat que els 482 milions d’euros d’inversions són “la millor notícia econòmica”.

Els comptes del 2017 es van aprovar per via d’una qüestió de confiança després que l’equip d’Ada Colau no obtingués el suport de cap grup. Pisarello ha admès que “la qüestió de confiança és una possibilitat” per tirar endavant el pressupost del 2018, tot i que ha matisat que “no és la primera opció”. El primer tinent d’alcalde ha demanat als grups “un esforç extra” per negociar els comptes en “un moment d’incertesa” en què creu que aprovar-los ha de servir per donar “un missatge de normalitat i tranquil·litat”. La intenció és que l’aprovació inicial es faci en la Comissió d’Economia del novembre.

Les reaccions de l’oposició

En un comunicat, la regidora del grup Demòcrata Sònia Recasens ha dit que el pressupost del 2018 respon a “un govern espantat, sense ambició i que frena el procés social i econòmic” perquè “congela la despesa i les inversions. Des d’ERC, Alfred Bosch ha afirmat que espera que a diferència del que va passar l’any passat “el pressupost no es vulgui aprovar de manera unilateral” i ha assegurat que encara no han rebut cap convocatòria de reunió.

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha acusat el govern de presentar els comptes “de manera unilateral”, i ha criticat que no hi hagi cap estratègia per respondre a la fuga d’empreses pel procés sobiranista. Des del PP, Xavier Mulleras ha fet la mateixa reflexió i ha dit que els comptes han de ser “un antídot als efectes nocius del procés d’independència”.