Jordi William Carnes (PSC) ha defensat que el pressupost de Barcelona ha de ser ambiciós però alhora realista i que inspiri confiança. Ha reconegut que la cojuntura era desfavorable però que Barcelona es blinda per no retallar en coses bàsiques.  Jordi Hereu ha dit que moltes ciutats voldrien aprovar uns pressupostos com els que sotmetia avui a discussió l’Ajuntament.

CiU i PP hi voten en contra

El regidor de CiU Antoni Vives ha explicat que el pressupost de 2011 no es pot qualificar d’ambiciós, perquè segons els nacionalistes, les davallades en inversió i programes claus “són històriques”. També ha qualificat d’històriques les retallades que afecten la societat civil. Xavier Mulleras (PP) ha dit que els pressupostos consoliden un model de ciutat “car i ineficient.” El regidor del PP ha dit que l’atur ha crescut el doble a Barcelona que a l’estat espanyol, i que la capital catalana és la ciutat més cara “per viure i per morir”. Mulleras ha demanat una política d’austeritat major.

ERC salva els pressupostos

Jordi Portabella ha justificat el sentit del vot positiu dels quatre regidors d’esquerra. Ha explicat que durant tot el mandat “era millor tenir pressupostos que no tenir-ne”. Ha dit que a sis mesos vista de les eleccions, ERC podria haver adoptat una posició crítica, però creu que “sense pressupostos, la ciutat hauria anat molt pitjor”.   Ricard Gomà (ICV) ha defensat el model de pressupostos que donen prioritat a les polítiques socials en tres grans eixos: atenció a les persones, inclusió social i polítiques d’ocupació i manteniment de l’espai public.