Joaquim Forn (grup Demòcrata) ha dit que, tot i no estar en contra del fitxer d’entrada, “és absolutament necessari que estigui sotmès a la legislació vigent”. Per això ha instat el govern municipal a no obrir el fitxer amb dades personals dels agents de la Urbana fins que l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades l’hagi validat. Segons el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, es tracta d’“un procediment normal, jurídic i pertinent”, per això el govern municipal ha donat suport a la proposició del grup Demòcrata.

La resta de grups també hi han votat a favor. Jordi Coronas (ERC) ha criticat que el fitxer amb “dades tan sensibles vagi a parar a una empresa externa”, mentre que el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha demanat que “s’hauria de reconvertir en un ens que vetlli pel compliment deontològic del cos”. Per la seva banda, Josep Garganté (CUP) ha validat que es garanteixin els drets dels agents “sense crear llindars d’impunitat”.

En la mateixa comissió també s’han debatut dues propostes de Cs i el PP per anul·lar el fitxer, però no han prosperat. Paco Sierra (Cs) ha titllat d’“inacceptable” i “vergonyós” que es guardin dades sobre l’orientació política i sexual de la Urbana, i Àngels Esteller (PP) ha afirmat que “atempta contra els drets fonamentals dels agents”. En aquest sentit, Amadeu Recasens ha recordat que les dades “només es recolliran quan sigui absolutament necessari” i que estaran “ultraprotegides”.