El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ja s’ha pronunciat sobre la mobilització que s’ha aconseguit aquest dilluns al matí a la ciutat. Millo ha assegurat que “cal respectar la llibertat d’expressió i d’opinió de tothom”, però ha afegit que, en aquest cas, “un excés de teatralització no hi ajuda” i que si algú dubta de la independència i la imparcialitat de la justícia, “s’equivoca”.

En el mateix sentit ha parlat el ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, que ha recordat, en una entrevista a ‘Herrera en la COPE’, que des del Govern continuaran intentant que hi hagi diàleg. També ha titllat de “numeret” la mobilització que han aconseguit els tres encausats. El ministre també ha fet referència a la independència amb la qual actua, ha dit, la justícia espanyola, però ha assegurat que “incomplir les normes comporta conseqüències”.

A més, preguntat sobre si enviarà els agents de policia per prohibir el referèndum, Catalá ha respost que no creu que sigui necessari ja que no s’acabarà realitzant.