Felip Puig vol fer un punt i a part amb la gestió de la conselleria d'Interior que hi ha hagut fins ara. I això implica recuperar l'autoestima i la confiança en els Mossos d'Esquadra. Per aconseguir-ho, ha anunciat canvis pel que fa a la política de seguretat. Per exemple, es reforçaran les unitats que lluiten contra el crim organitzat o el tràfic de drogues, especialment, entre els joves. També es destinaran més recursos per frenar l'augment dels robatoris amb violència que hi ha hagut a Barcelona. I una altra de les prioritats seran les bandes llatines. Sobretot, després dels últims enfrontaments que hi hagut entre grups rivals a l'àrea metropolitana. Pel que fa al trànsit, el nou conseller d'Interior s'ha marcat un objectiu: reduir en un 20% els accidents a les carreteres catalanes. Per fer-ho, s'anilitzaran els punts negres i es replantejaran, entre d'altres, la ubicació dels radars. Felip Puig, conseller d'Interior "Revisarem els criteris d'instal·lació de radars més amb críteris d'evitar accidents que amb afany recaptatori". A més, en quatre anys s'ha d'haver instal·lat el sistema de velocitat variable als accessos a Barcelona.

També amb aquest objectiu es revisaran els criteris d’instal·lació de radars. Per Puig, la ubicació d’aquests aparells no s’ha de decidir amb criteris recaptatoris, sinó estudiant els indrets on hi ha més risc d’accidents.

Pel que fa la velocitat variable, el conseller s’ha mostrat partidari d’implementar-la a les vies que encara resten pendents abans del final de la legislatura.

Amb la delinqüència i el vandalisme, tolerància zero

En la mateixa compareixença, Puig ha assegurat que durant aquesta legislatura no hi haurà lloc per a la delinqüència i el vandalisme, ni tampoc per a l’incivisme i les actituds que perjudiquin la convivència.

Els Mossos d’Esquadra se centraran sobretot en la lluita contra el crim organitzat, el tràfic i l’explotació de persones, el tràfic de drogues i els robatoris, ja siguin a presones, habitatges o establiments. Per fer-ho, però, hauran de comptar amb el suport social. Per això el conseller també s’ha fixat com a prioritat restaurar la bona imatge d’aquest cos policial.