El Consell de Seguretat Urbana de Barcelona està format pel govern municipal, els grups polítics amb representació al consistori i representants de la societat civil, dels cossos policials i de la judicatura. Tots els grups de l’oposició havien demanat la convocatòria urgent del Consell, però Xavier Trias va descartar aquesta possibilitat.


El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha demanat que els representants dels Mossos d’Esquadra presentin al consell “tota la informació que fins ara s’ha amagat”. A més, Gomà ha anunciat que exigirà que s’expliquin els canvis que Xavier Trias va dir que es farien a la comissaria de Ciutat Vella, a la qual pertanyien els agents que van actuar en el cas Aurora, i que acumula altres episodis polèmics.

Declara una nova testimoni

Al llarg del matí hi ha hagut noves declaracions judicials. S’ha interrogat, per exemple, una de les veïnes del carrer de l’Aurora que va esborrar fotografies dels fets davant d’una mossa d’esquadra quan aquesta es va personar a casa seva. La dona ha dit que no es va sentir intimidada per l’agent, però ha admès que la policia es va esperar fins que va haver eliminat tot el contingut enregistrat al mòbil.