casa orsola plenari districte eixample

El ple del districte de l’Eixample tira endavant una resolució per treballar perquè els inquilins de la Casa Orsola no hagin de marxar de casa seva. Aquest dijous, el ple ha aprovat una resolució que demana a Lioness Inversiones, la propietat de l’edifici des de l’octubre del 2021, que accepti negociar amb el veïnat i els renovi els contractes de lloguer. La resolució ha sigut favorable gràcies als vots de Barcelona en Comú, Esquerra Republicana i el Partit Socialista.

Ara, el regidor del districte de l’Eixample, Pau Gonzàlez Val, farà arribar un burofax a l’empresa immobiliària per exigir-li una negociació. Tot i que les resolucions aprovades als plens no són de compliment obligat estricte, la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample espera que la regidoria actuï perquè es negociï i es renovin tots els contractes de lloguer dels inquilins. De moment, ja hi ha cinc famílies a qui no s’ha renovat el contracte.

La propietat dona l’esquena als llogaters

Aquesta resolució de l’Ajuntament arriba després que la setmana passada l’empresa immobiliària Lioness Inversiones boicotegés la reunió de negociació demanant als llogaters que s’identifiquessin amb el DNI abans de la trobada i que deixessin els mòbils fora abans d’entrar-hi, una situació que va semblar una humiliació pel Sindicat de Llogateres, que va abandonar la reunió. Aquesta reunió amb la propietat s’havia aconseguit a la força perquè els activistes havien ocupat la seu de l’empresa el 27 d’abril. Anteriorment, la propietat de la Casa Orsola havia rebutjat una reunió col·lectiva i havia instat els llogaters a negociar-hi individualment.

Tot va començar aquest setembre, quan nou famílies van rebre un burofax de l’empresa immobiliària. Els informaven que no els renovaven el contracte i que havien de marxar dels pisos. Denuncien que es tracta d’un cas d’especulació immobiliària: que la propietat vol buidar els pisos, renovar-los i encarir-ne el lloguer. El veïnat de la Casa Orsola, organitzat amb la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample i amb el Sindicat de Llogateres, té el suport d’una cinquantena d’entitats del barri que reivindiquen que el inquilins es quedin a la casa.