L’Ajuntament de Barcelona vol que l’edifici de l’antic cinema Imax continuï dempeus si se’n pot garantir el bon estat i no posa en risc la seguretat. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, aposta perquè l’equipament aculli activitats que tinguin “un vincle amb la ciutat”, un desig que la mateixa Sanz ja ha transmès a la cúpula del Port de Barcelona, que vol enderrocar l’edifici. Però si el deteriorament del complex fa impossible donar-hi qualsevol altre ús, Sanz proposa fer-hi una “plaça oberta” per retornar aquest espai als barcelonins.

Abans de l’enderrocament, el port ha decidit recuperar la concessió de l’antic complex, fins ara en mans de l’empresa Teatro Imax Barcelona SA. El govern municipal celebra aquest tràmit, després dels “incompliments greus” del concessionari. Ara bé, Janet Sanz demana que l’espai s’integri al Port Vell, tenint en compte la “reflexió” que el govern municipal està fent actualment de la zona: “Durant massa temps, aquests espais de la línia que separa el port i la ciutat han estat allunyats dels usos quotidians dels barcelonins”.

Fa un mes, un incendi va cremar un restaurant de l’antic equipament. Aquest espai, abandonat des del tancament del cinema, va convertir-se en un espai de pernoctació per a persones sense sostre.