Reunió del grup de treball del Pla de Seguretat contra les violències sexuals en espais d'oci

(ACN) El Departament d’Interior s’ha proposat promoure la “tolerància zero” davant les agressions sexuals i aquest dimarts ha reunit per primera vegada el grup de treball del Pla de seguretat contra les violències sexuals en espais d’oci. Una de les propostes que s’han posat sobre la taula és reformar la normativa per regular el dret d’admissió i permanència d’aquelles persones que mostrin actituds masclistes.

La clau serà la formació dels controladors d’accés i dels agents de seguretat, així com d’altres treballadors. “Hem de vetllar per detectar aquest tipus de conductes i evitar que les agressions es cometin fora. Per tant, tots plegats hem de buscar la manera per treballar preventivament”, ha afirmat el conseller d’Interior, Miquel Buch. En aquest sentit, la creació d’un protocol de prevenció, actuació i acompanyament de la víctima serà una peça clau d’aquest pla de seguretat.

En el primer semestre d’aquest any, s’han denunciat a Catalunya 804 casos de delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual, que inclouen violacions i abusos sexuals, un 30 % més que el mateix període de l’any passat, amb 617.