La CUP ha dit que no garantirà el suport a una investidura independentista després de les eleccions al Parlament de Catalunya si és “per fer el mateix que aquests tres anys”. La candidata Dolors Sabater ha assegurat que els vots del seu partit dependran del que estiguin disposats a fer els partits: “El moviment independentista ha vist com des de les institucions, l’energia de l’1-O es convertia en picabaralla política”, ha criticat. En aquest sentit ha qualificat de “solucions màgiques” les que proposa Junts per Catalunya (JxC) i ha demanat a la seva candidata, Laura Borràs, que més enllà de dir que aixecarà la DUI, detalli com ho farà.

Ja n’hi ha prou d’abaixar el cap. Aixequem-lo ben alt.
Dolors Sabater, candidata CUP

En una roda de premsa a l’Agència EFE, la cap de llista dels cupaires ha insistit en què cal reactivar l’independentisme: “Ja n’hi ha prou d’abaixar el cap. Aixequem-lo ben alt”, ha reivindicat. Sobre el referèndum vinculant ha matisat que el seu partit proposa fer-lo l’any 2025 com a màxim.

Sobre la possibilitat de crear aliances amb En Comú Podem, no ho ha descartat, però posa condicions. Sabater ha dit que malgrat coincidir en algunes coses “al parlar”, posen en dubte les seves intencions i ha assegurat que els comuns no estan a favor de l’amnistia dels presos i que, per tant, no demostren estar a favor d’un dret a l’autodeterminació no criminalitzable.

També ha criticat ERC quan parla d’apostar per una economia al servei de tothom, però alhora promou el projecte BCN Wolrd que “és contradictori” amb aquest tipus d’economia que defensen.