L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, s’ha presentat per sorpresa en una visita institucional de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, a l’Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol. La batllessa de la CUP li ha reclamat que “desbloquegi la convocatòria del Consorci Badalona Sud”, afectada per l’aplicació de l’article 155. Montserrat ho ha desmentit perquè la petició és molt recent.

Sabater, que ha assegurat que no sabia res de la visita, ha entregat una carta en mà a la ministra en què demana que “per fi donin autorització per convocar el Consorci Badalona Sud, perquè la intervenció de l’article 155 ens impedeix que el puguem convocar“. Montserrat ha contestat que no hi ha “res parat ni res bloquejat”, perquè la petició de convocatòria va arribar el dia 19 de gener i, per tant, “ha de passar els tràmits normals de control“.

Per la seva banda, el líder del Partit Popular de Catalunya i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha qualificat la intervenció de Sabater de “número” i l’ha acusat de tenir mala educació per “presentar-se sense que ningú no la hi convidi”.