Segons els imputats, Quílez feia d’enllaç entre els empresaris i el cap de Serveis Tècnics de Ciutat Vella, Heliodoro Lozano, i obtenia llicències suposadament irregulars a canvi de primes als funcionaris i suborns. Les mateixes fonts asseguren que l’enginyer podia cobrar fins a 70.000 euros per una llicència, fins i tot més del que podien arribar a costar les obres.

Quan es va destapar el cas, l’Ajuntament -aleshores socialista- va decidir suspendre cautelarment una vintena de llicències atorgades al districte de Ciutat Vella entre 2005 i 2008 que havien passat per les mans de dos dels funcionaris investigats, Heliodoro Lozano i Joaquim Quílez. Aquest últim, enginyer, apareixia citat en el cas Saratoga i està igualment vinculat suposadament amb la pretesa trama de pagament de suborns a canvi de la concessió de llicències. Quílez presumptament va actuar en connivència amb Lozano, un alt funcionari de l’Ajuntament. Tots dos van ser detinguts -Lozano quan ja se l’havia traslladat al districte de Nou Barris– i van passar sis mesos en presó provisional per aquest afer, que va esclatar durant el mandat d’Itziar González al capdavant de la regidoria de Ciutat Vella.

González, que va denunciar amenaces de mort i pressions a ella i el seu equip perquè dimitissin, va acabar fent-ho “per motius personals”. Segons diverses fonts, els Mossos atribueixen a Joaquim Quílez una carta dirigida a la cap de llicències de Ciutat Vella, plena d’insults i en què la comminava a abandonar el càrrec. D’això se’n parla al sumari del cas, en què també consta que González desconfiava de l’exregidor de Comerç i llavors cap del PSC al districte, Roger Pallarols, qui mai no ha estat, però, imputat, i sempre ha negat qualsevol relació amb la trama. Un altre nom, Joan Albert Dalmau, que va ser gerent de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, també sortia citat en la causa, així com l’exmilitant d’Unió i exconseller de Ciutat Vella Víctor Badia, a qui suposadament es relaciona amb uns negocis foscos, pels quals ja se’l va apartar anys enrere de la feina.