En una imatge d'unitat, les entitats veïnals que s'agrupen a l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible han presentat aquesta tarda una llarga llista d'al·legacions al Pla d'allotjaments turístics, que està en exposició pública. El pla del govern municipal divideix la ciutat en tres grans àrees. Una de central, en què s'aposta pel decreixement de places hoteleres. Una segona corona, en què s'opta per la congelació, i una tercera àrea, més allunyada del centre, en què es permet el creixement sostingut, com també a les àrees pendents de desenvolupament. Les entitats veïnals discrepen d'aquesta proposta, que troben poc valenta i, de fet, en la quarantena d'al·legacions que han presentat, reclamen que els allotjaments turístics no puguin créixer enlloc. SÒNIA FABRA, Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible "Un decreixement turístic a tota la ciutat. Pensem que no serveix de res traslladar el problema a uns altres barris perquè el problema es trasllada cap allà però és que, a més a més, els mateixos barris que teníen una problemàtica i una pressió turística, continuaran tenint-la." També demanen més inspeccions i sancions més altes als pisos turístics il·legals i als que generen problemes amb els veïns. SEBASTIÁN HUGUET, plataforma La Barceloneta diu prou "En la Barcelona no queremos ni los pisos legales ni los ilegales. Pensamos que el piso turístico es un mal invento y no debe estar en las comunidades de vecinos." El termini per presentar al·legacions acabarà, justament, demà dimarts. Fonts municipals expliquen que a partir d'ara es revisaran per veure quines es poden incorporar en l'aprovació definitiva del pla, encara sense data.

El pla que el govern municipal té ara en exposició pública divideix la ciutat en tres grans àrees: una de central, en què s’aposta pel decreixement de places hoteleres; una segona corona, en què s’opta per la congelació, i una tercera àrea, més allunyada del centre, en què es permet el creixement sostingut, com també a les àrees pendents de desenvolupament. Les entitats veïnals discrepen d’aquesta proposta, que troben poc valenta, i reclamen que els allotjaments turístics no puguin créixer enlloc. “No serveix de res traslladar el problema a altres barris perquè els més saturats seguirem patint la pressió turística”, explica Sònia Fabra, membre de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible.

L’entitat, que agrupa associacions veïnals de la Barceloneta, el Gòtic, el Raval o la Rambla, entre d’altres, creu que la quarantena d’al·legacions que ha presentat “permetran que els ciutadans puguin descansar i tenir dret a l’habitatge”, diu Sònia Fabra. “Confiem que pel bé comú, les nostres al·legacions tirin endavant”, ha afegit. Des de la plataforma La Barceloneta Diu Prou, la trentena d’al·legacions presentades exigeixen l’abolició de tots els pisos turístics. “Ni legals ni il·legals, els pisos turístics són un mal invent”, ha sentenciat Sebastián Huguet, membre de la plataforma.

Després de tres mesos d’exposició pública, el període per presentar al·legacions al pla d’allotjaments turístics acaba aquest dimarts. Fonts municipals asseguren que a partir d’aleshores es revisaran en profunditat les al·legacions presentades per veure quines poden incorporar al text per “millorar-lo i apropar-lo a les necessitats de la ciutat”. Tot amb la idea d’aprovar definitivament el pla “al més aviat possible”. La intenció inicial era el mes de juliol.