El compliment de les mesures per evitar els contagis de la covid-19 és una de les prioritats que s’ha marcat la Guàrdia Urbana per la nit de Cap d’Any. En total, 251 agents de la policia local vetllaran pel seguiment de les restriccions que, entre d’altres mesures, inclouen el toc de queda a la una de la matinada.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha recordat que només estan permeses les trobades d’un màxim de 10 persones, com a màxim de dos grups de convivència. Batlle ha dit que són conscients que no poden posar un agent “a cada escala” per garantir el compliment d’aquestes normes i fa una apel·lació “al comportament cívic” dels ciutadans. També ha recordat que durant aquesta nit es manté el confinament comarcal i que els controls d’alcoholèmia continuaran sent una “prioritat absoluta”.

No s’han detectat festes il·legals

Pel que fa a la convocatòria de festes il·legals durant la nit de Cap d’Any que es puguin saltar les indicacions sanitàries, la Guàrdia Urbana no té constància a hores d’ara de cap convocatòria. Segons ha explicat el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, fa dies que estan monitoritzant les xarxes i no han detectat “cap convocatòria que sigui preocupant”. Tot i això, Velàzquez ha assegurat que són conscients que aquestes festes es poden organitzar de forma molt ràpida i que estaran “amatents” per, en cas que es produeixin, actuar amb “total contundència”. En canvi, Fecasarm assegura que té constància de la convocatòria de 45 festes no autoritzades a Catalunya i en preveu la celebració de més de 500 durant la nit de Cap d’Any.

La Guàrdia Urbana tampoc no preveu concentracions importants de gent al carrer, ni tampoc als parcs, que recorda que estaran tancats a partir de les 20 h. Tot i que es vigilaran especialment alguns punts, la sensació, segons reconeix l’intendent Velàzquez, és de “certa tranquilitat”.

Toc de queda a la una de la matinada

La pandèmia canviarà radicalment la celebració de la nit de Cap d’Any a Barcelona. La novetat principal és el toc de queda que es manté la nit del 31 de desembre, tot i que s’allargarà fins a la una de la matinada. L’altra és que aquest any no es farà el tradicional espectacle a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per acomiadar l’any.

Per facilitar que els ciutadans puguin acomiadar l’any des de casa es farà un gran espectacle de pirotècnia, semblant al que ja es va fer durant les Festes de la Mercè, als 10 districtes de la ciutat. Es llançaran 12 palmeres de foc per acomiadar els darrers segons del 2020 i celebrar l’arribada del 2021.