Puigdemont ha lamentat l’actitud del Govern central envers el moment que està vivint Catalunya i ha assegurat que “l’Estat s’està desconnectant dels seus compromisos i obligacions amb Catalunya, desatenent els serveis que per llei està obligat a prestar als ciutadans”. També li ha retret que sense política es fa difícil dialogar, “sobretot amb qui no ho vol i només fa servir la justícia per intentar resoldre un problema que és polític”. “Calla qui hauria de parlar i parla qui hauria de callar”, ha dit Puigdemont.

Els catalans no ens hem negat mai al diàleg i s’ha demostrat al llarg de la història”, ha dit el president, que ha aprofitat el discurs per recordar que “en els moments decisius”, des de la transició fins ara, “hem sabut crear un clima de confiança per culminar els objectius que tenim plantejats”.

Durant el missatge ha encoratjat la ciutadania a celebrar activament aquesta Diada. Destacant que aquest any és important no només per refermar la voluntat de ser com a poble, sinó també per encarar un curs polític on “caldrà prendre decisions que garanteixin que Catalunya pugui escollir en llibertat el seu camí”. I aquest encàrrec, ha remarcat el president, es farà, des del Govern i el Parlament, “dialogant, pactant i votant, sempre el costat de la gent”.