El 72% dels inscrits que han votat aquest dimarts a la consulta de Podem Catalunya han donat suport a concórrer les eleccions autonòmiques del 21-D de la mà dels Comuns (partit d’Ada Colau i Xavier Domènech). Un 28% n’ha votat en contra. Això passa el mateix dia que vuit membres de Podem Catalunya han dimitit després de la marxa d’Albano-Dante Fachin.

La Secretaria d’Organització de Podemos, encapçalada per Pablo Echenique, ha anunciat que un total de 17.379 militants han votat la consulta per fer coalició o no fer-la amb Catalunya en Comú. Es tracta d’“una xifra rècord” ha afirmat Echenique. Del total, 12.432 persones han contestat que sí a la pregunta: “Dones suport a que Podem es presenti a les eleccions del 21 de desembre a Catalunya en coalició amb Catalunya en Comú i les forces polítiques germanes que no donem suport ni a la declaració d’independència ni a l’aplicació de l’article 155, amb la paraula Podem en el nom de la coalició i a la papereta?” El resultat de la consulta “ha estat clar”, ha afirmat la direcció de Podemos.

Vuit militants marxen de Podem Catalunya

La diversitat de posicions a Podem Catalunya ha provocat la sortida de vuit membres del partit, després que aquest dilluns el secretari general de la formació, Dante Fachin, va anunciar que dimitia. En el comunicat que han emès expliquen que han marxat perquè hi ha hagut una “falta de garanties democràtiques” a la consulta interna sobre la coalició amb CatComú per al 21 de desembre. Diuen que la dimissió s’ha fet “en protesta pel tracte” a Fachin. A més han criticat que no han tingut la possibilitat de mediar des de Catalunya per reeditar aquesta coalició. Entre els membres que han deixat el càrrec hi ha Àngels Martínez, secretària d’Economia; Laura Haba, secretària de Municipalisme; Alberto Quiñones, responsable de Comunicació; Paulino Gracia, responsable de Sanitat; Susana Rodríguez, secretària d’Organització Provincial de Tarragona; Mireia Palau, membre del Consell Ciutadà Català; J. Vicent Pruñonosa, responsable d’Educació, i Pablo Daglio, responsable de Municipalisme.