Els dos consellers de districte de Sarrià – Sant Gervasi que tenen els comuns, Joan Manel del Llano i Llorenç Sena, han dimitit després de diverses desavinences amb el regidor del districte, Albert Batlle, amb qui comparteixen el govern de l’Ajuntament, i segons ha avançat el diari ‘El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià’.

betevé ha parlat amb Joan Manel del Llano, que no s’ha volgut pronunciar sobre els fets que l’han dut a dimitir, però ha assegurat que “la situació no és fàcil” i demana pausa i tranquil·litat. Del Llano va comunicar a la resta de partits la seva decisió a la Comissió de Seguiment de la Bonanova d’aquest dimarts, i també ho ha posat en coneixement del seu partit. Seguirà com a conseller fins a finals de mes i després deixarà el càrrec.

Desacords públics en la governança del Districte

La tensió entre Batlle i els consellers socis de govern ha estat evident en conflictes com el de la Casa Buenos Aires, en què el comuns van impulsar-ne l’expropiació després que un grup de veïns l’ocupessin per evitar que la propietària actual la tirés a terra. El regidor del districte, en canvi, no era partidari de fer aquest pas, perquè defensava que era una propietat privada, en mans d’una congregació religiosa i un fons d’inversió.

També es van veure les discrepàncies en la votació del nom de la futura biblioteca del districte. Albert Batlle va esclatar contra els seus socis de govern (BComú), Esquerra i Junts per oposar-se al nom de J. V. Foix per a l’equipament, ja que demanaven fer una procés participatiu amb altres opcions.

L’oposició critica un acord “contra natura” al districte

El portaveu d’ERC al consistori, Jordi Coronas, ha assegurat que al districte hi ha un acord contra natura, en referència als acords que arriben el PSC, Units i els comuns per tirar endavant la governança de Sarrià – Sant Gervasi.