Albano-Dante Fachin ha dimitit com a secretari general de Podem Catalunya it ambé ha deixat la militància del partit. Ho ha anunciat aquest dilluns en una roda de premsa en què ha justificat que la seva decisió és “per coherència”. Fachin ha dit que aquesta eina (Podem Catalunya) ha deixat de ser útil contra el règim del 78 i ha acusat el líder de Podem, Pablo Iglesias, d’intervenir en el partit amb motius polítics de fons.

Fachin argumenta que la seva decisió es deu a la “intervenció” del líder de Podem, Pablo Iglesias, a la formació catalana. Des de Madrid, Iglesias ha convocat una consulta a les bases sobre si han de participar a les eleccions del 21-D en coalició amb Catalunya en Comú. Una actitud que, per a Fachin, va en contra de les formes que se suposa hauria de tenir el partit.

Fachin ha explicat que els crítics amb la direcció estatal, com ell, intentaran arribar a acords per obtenir un bloc sobiranista. Ha assegurat que no fitxarà per cap partit, tot i que no descarta formar part d’una candidatura conjunta. De fet, Fachin ha afirmat que el seu cercle té un “partit instrumental” registrat per poder entrar en una suposada llista transversal.

Des de la direcció de Podem a Madrid, el secretari d’Organització, Pablo Echenique, ha defensat la imposició de la consulta. Echenique ho ha argumentat dient que les formacions territorials tenen autonomia però que a Catalunya hi havia una “crisi importantíssima”. Considera que han fet “una intervenció de neteja democràtica que pocs partits en poden presumir”.