La desigualtat i la pobresa ha estat un dels altres temes del debat d’aquest diumenge a betevé. La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha fet un repàs al seu mandat i ha destacat Barcelona “com la ciutat de l’Estat amb més inversió social”. La número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, i el candidat del PSC, Jaume Collboni, han criticat la gestió de l’alcaldessa. El candidat popular, Josep Bou, i el de Cs, Manuel Valls, han demanat la unitat contra la pobresa. El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha carregat contra Collboni i la gestió dels socialistes a l’Estat.

Elsa Artadi, ha demanat a Colau que doni explicacions de com es gasta els diners. “Si és l’Ajuntament que més gasta, ja ens explicarà en què gasta els diners perquè no es veu cap resultat“. A Colau li ha sorprès l’actitud d’Artadi i ha carregat les responsabilitats a la Generalitat. “A Barcelona podríem estar fent moltes més coses si no haguéssim de cobrir tot allò que no fa la Generalitat” i els ha acusat de no complir en matèria d’habitatge.

Colau ha dit que “es van trobar en una situació de desinversió social” amb “propostes de luxe” a zones com l’avinguda Diagonal i al Port Vell” i ha dit que el govern de BComú ha aconseguit revertir la situació.

Ernest Maragall carrega contra el govern de l’Estat

Ernest Maragall ha criticat la gestió del Govern espanyol i ha interpel·lat al candidat socialista, Jaume Collboni. “És una vergonya que el seu govern tingui a la gent en aquesta situació“, ha dit. Maragall ha criticat la pujada del salari mínim interprofessional perquè “o són 1.200 o no són res. 900 euros a Barcelona, no són res”.

El pla de barris de Colau, un “fracàs” per Collboni

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha apostat per tenir una Barcelona que torni a ser igualitària. El socialista ha acusat a Colau d’haver fracassat en el seu pla de barris. “Vostè no ha revertit la desigualtat, admeti que el pla de barris ha fracassat, perquè volia copiar el model quan hi havia governs d’esquerres”.

Valls i Bou demanen unitat contra la pobresa

L’ex-primer ministre francès, Manuel Valls, ha preguntat a tots els candidats com pretenen afrontar la desigualtat si volen una Barcelona independentista. “Com lluitaran contra la pobresa, amb una Barcelona fora d’Espanya i de la Unió Europea, amb milers d’empreses que han marxat de la ciutat?

En la mateixa línia, el candidat del PP, Josep Bou, ha criticat a Maragall de voler dividir Catalunya. Per Bou, això és sinònim d’afeblir Catalunya i Barcelona i de “patir econòmicament”.

Saliente proposa trencar amb Espanya

Anna Saliente ha exigit “trencar amb els dictats de l’IBEX 35 i fer la ruptura amb l’estat espanyol“. Per la candidata cupaire, aquesta seria la solució que “permeti lluitar contra la desigualtat”. Saliente també ha atacat el govern de la Generalitat, al qual ha acusat de “desgovern” en matèria d’inversions socials.