El president Quim Torra ha comparegut aquest divendres poc després de les dues de la tarda una vegada s’ha acabat la reunió del Consell Executiu extraordinari al Palau de la Generalitat. En la seva declaració institucional, Torra ha dit que refusa el que considera un “nou atac” del Tribunal Suprem referint-se a la decisió de l’alt tribunal de rebutjar suspendre de manera urgent la decisió de la Junta Electoral Central que ordena la seva inhabilitació.

Així mateix, el president Torra ha afirmat “ser diputat del Parlament i president tal com es va votar el passat 4 de desembre en sessió plenària“. De fet, Torra ha assegurat que és en el Parlament on resideix la sobirania del poble de Catalunya i aquest òrgan és l’únic que pot decidir qui perd la condició de diputat.

“Nova vulneració inacceptable de drets d’un càrrec electe”

El president Quim Torra també ha afirmat que la decisió del Suprem suposa una “nova vulneració greu i inacceptable” i un “atac sense precedents sobre els drets d’un càrrec electe”. Així mateix ha expressat que es tracta d’una “greu irregularitat democràtica”.

El govern no reconeixerà els efectes de la decisió del Tribunal Suprem

Quim Torra ha assegurat que no es reconeixeran els efectes de la resolució del Suprem, ja que considera que es tracta “d’un cop d’estat” i “d’un intent d’alterar la política dels catalans”. Torra ha exigit que “es posi fi a la repressió política d’una manera immediata” i també el “reconeixement del dret d’autodeterminació del poble de Catalunya”. Per acabar, el president ha demanat l’amnistia dels presos i el lliure retorn dels polítics a l’exili.