Hi haurà un pronunciament institucional sobre el 4-F al ple, però encara no se sap com. El govern i els grups municipals estan negociant una proposta conjunta, ja sigui en format de declaració institucional o bé intervencions de tots a l'inici de la sessió. En tot cas, l'executiu, que manté oberta una investigació interna confia arribar a un acord per reforçar el missatge de transparència en tot el que envolta aquest afer. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Donar tot el suport a la Guàrdia Urbana, que està fent una tasca molt bona en el seu dia a dia, i que no es pot veure enterbolida per unes acusacions que, al meu parer, tenen poc fonament." GABRIEL COLOMÉ, president del Grup Municipal del PSC "Estem a favor de la llibertat d'expressió, que ningú en dubti, però també estem a favor del respecte a les resolucions judicials". RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Traslladar el que ha fet el Parlament de Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona és el que ha de marcar la posició institucional de l'Ajuntament que ha d'incidir perquè aquest procés no acabi en fals". El 4-F compartirà protagonisme al plenari, si no és que l'acaba eclipsant, amb el debat sobre l'estat de la ciutat. A partir d'un informe extens l'alcalde defensarà l'acció de govern de l'últim any i, de retruc, de tot el mandat. Esquerra en criticarà el canvi constant de socis que ha fet Trias. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Fa que hi hagi una dificultat d'identificar quin és el model de ciutat". ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "És l'informe epitafi, que confirma que l'actual govern municipal no té ni projectes ni iniciatives per tirar endavant la ciutat." Amb aquests temes sobre la taula, el de divendres està cridat a ser el primer gran debat preelectoral de 2015. Amb la diferència que alguns dels candidats ja proclamats i que no són regidors hauran de seguir-lo des de la tribuna de convidats. Us ho ha explicat des de l'Ajuntament, Marc Garcia.

Hi haurà un pronunciament institucional sobre el 4-F al ple, però encara no se sap com. El govern i els grups municipals estan negociant una proposta conjunta, ja sigui en format de declaració institucional o bé intervencions de tots a l’inici de la sessió. Segons ha explicat el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, en el que sí que coincideixen de moment tots els partits és en la necessitat d’abordar aquesta qüestió “amb la màxima transparència”. Per Forn, és important “donar tot el suport a la Guàrdia Urbana” que fa una “molt bona tasca” que no s’ha de “veure enterbolida” per unes acusacions que, segons el tinent d’alcalde, “tenen poc fonament”.

El president del Grup Municipal del PSC, Gabriel Colomé, s’ha decantat per la fórmula de la declaració institucional de tots els grups que ha qualificat de la més “oportuna”. Colomé ha afegit que estan a favor de la transparència, que respecten les decisions judicials, però que tampoc no volen defugir el debat aquest divendres al ple. Per seva banda, Ricard Gomà ha afegit que des de ICV-EUiA continuen “actius” perquè el plenari es pronunciï sobre aquest cas i perquè el 4-F no es tanqui en fals. El president del Grup Municipal d’Iniciativa també ha lamentat la decisió de la Fiscalia de no reobrir el cas i ha afirmat que la via judicial no està esgotada.

La investigació interna de l’Ajuntament requerix temps

Sobre la investigació interna que va obrir l’Ajuntament, el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha dit que continuen treballant però que es “requereix un cert temps” perquè és una “feina laboriosa” que els està obligant a “recuperar material de fa molts anys”.